Свет компјутера

Година покретања: Број страна:
1984. године 116
Главни и одговорни уредник: Писмо:
Зоран Мошорински латиница
Циљна група: Покривеност:
Почетници, као и добри „пливачи“ у свету ИТ технологија Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина,
Македонија, Хрватска, Словенија
Македонија
Динамика: Контакти:
месечник / 12 бројева Цетињска 1
Просечан тираж: 011 33-01-495
35.000 editors@sk.rs


Концепција магазина
Први број „Света компјутера“ објављен је октобра 1984. године. Часопис се одувек бавио личним рачунарима, од тадашњих ZX Spectruma и Commodorea 64, до данашњих PC-а.
Часопис се бави темама које обухватају кућне и PC рачунаре и њихову употребу за посао и забаву. Трудимо се да нашу публику информишемо о догађајима на светској и домаћој рачунарској сцени и да представимо производе за које сматрамо да могу бити занимљиви нашим читаоцима. Сматрамо да је наш основни задатак да упућујемо кориснике рачунара како да свој хардвер и софтвер употребе и искористе на најбољи начин.

„Свет компјутера“ се штампа на квалитетној офсет ротацији, у обиму од најмање 116 страна. Комерцијални огласи захватају 40 до 45 одсто садржаја часописа. Просечан тираж „Света компјутера“ је 35.000 примерака, што нас чини лидером међу ИТ магазинима у Србији и окружењу.
Часопис излази једном месечно и продаје се на свим киосцима у Србији и земљама у окружењу. Наравно, путем претплате може се добити било где у свету.

 

Профил читалаца
„Свет компјутера“ се обраћа крајњем кориснику компјутера и као такав није ограничен за неку старосну доб. Према истраживањима, пик наше читалачке популације јесу мушкарци између 16 и 40 година.