Svet kompjutera

Godina pokretanja:Broj strana:
1984. godine116
Glavni i odgovorni urednik:Pismo:
Zoran Mošorinskilatinica
Ciljna grupa:Pokrivenost:
Početnici, kao i dobri „plivači“ u svetu IT tehnologijaSrbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina,
Makedonija, Hrvatska, Slovenija
Makedonija
Dinamika:Kontakti:
mesečnik / 12 brojevaCetinjska 1
Prosečan tiraž:011 33-01-495
35.000editors@sk.rs


Koncepcija magazina
Prvi broj „Sveta kompjutera“ objavljen je oktobra 1984. godine. Časopis se oduvek bavio ličnim računarima, od tadašnjih ZX Spectruma i Commodorea 64, do današnjih PC-a.
Časopis se bavi temama koje obuhvataju kućne i PC računare i njihovu upotrebu za posao i zabavu. Trudimo se da našu publiku informišemo o događajima na svetskoj i domaćoj računarskoj sceni i da predstavimo proizvode za koje smatramo da mogu biti zanimljivi našim čitaocima. Smatramo da je naš osnovni zadatak da upućujemo korisnike računara kako da svoj hardver i softver upotrebe i iskoriste na najbolji način.

„Svet kompjutera“ se štampa na kvalitetnoj ofset rotaciji, u obimu od najmanje 116 strana. Komercijalni oglasi zahvataju 40 do 45 odsto sadržaja časopisa. Prosečan tiraž „Sveta kompjutera“ je 35.000 primeraka, što nas čini liderom među IT magazinima u Srbiji i okruženju.
Časopis izlazi jednom mesečno i prodaje se na svim kioscima u Srbiji i zemljama u okruženju. Naravno, putem pretplate može se dobiti bilo gde u svetu.

 

Profil čitalaca
„Svet kompjutera“ se obraća krajnjem korisniku kompjutera i kao takav nije ograničen za neku starosnu dob. Prema istraživanjima, pik naše čitalačke populacije jesu muškarci između 16 i 40 godina.