Магазини Свет компјутера

Концепт магазина

Први број "Света компјутера" објављен је октобра 1984. године. Часопис се одувек бавио личним рачунарима, од тадашњих ЗX Спецтрума и Цоммодореа 64, до данашњих ПЦ-а.

Часопис се бави темама које обухватају кућне и ПЦ рачунаре и њихову употребу за посао и забаву. Трудимо се да нашу публику информишемо о догађајима на светској и домаћој рачунарској сцени и да представимо производе за које сматрамо да могу бити занимљиви нашим читаоцима. Сматрамо да је наш основни задатак да упућујемо кориснике рачунара како да свој хардвер и софтвер употребе и искористе на најбољи начин.

"Свет компјутера" се штампа на квалитетној офсет ротацији, у обиму од најмање 116 страна. Комерцијални огласи захватају 40 до 45 одсто садржаја часописа. Просечан тираж "Света компјутера" је 35.000 примерака, што нас чини лидером међу ИТ магазинима у Србији и окружењу.

Часопис излази једном месечно и продаје се на свим киосцима у Србији и земљама у окружењу. Наравно, путем претплате може се добити било где у свету.
Година покретања:
1984. године

Главни и одговорни уредник:
Зоран Мошорински

Циљна група:
Почетници, као и добри "пливачи" у свету ИТ технологија

Динамика:
месечник / 12 бројева

Просечан тираж:
35.000

Број страна:
116

Писмо:
латиница

Покривеност:
Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина,
Македонија, Хрватска, Словенија

Контакти:
Цетињска 1
011 33-01-495
editors@sk.rs

 

 

Профил читалаца

"Свет компјутера" се обраћа крајњем кориснику компјутера и као такав није ограничен за неку старосну доб. Према истраживањима, пик наше читалачке популације јесу мушкарци између 16 и 40 година

 Издања

Stampa
Politika Zurnal Ilustrovana