Магазини Разбибрига

Концепт магазина

Енигматско издаваштво у Србији може се похвалити бројношћу издања, али не и разноврсношћу њиховог садржаја. "Разбибрига", млађа сестра "Енигматике", неприкосновеног лидера на овом пољу издаваштва, покренута је са циљем да удовољи оним читаоцима (тј. у нашем случају – решавачима) чији рафинирани укус тражи нешто више од стандардног енигматског садржаја. Реакција решавача на нове, код нас дотад невиђене, форме укрштеница, превазишла је и најсмелије издавачке амбиције, па је, одговарајући на упорне захтеве решавача, "Политика" у јесен 2008. године одлучила да "Разбибрига", уместо дотадашњег тромесечног излажења, почне да излази сваког првог петка у месецу.

"Разбибригу" ауторски потписује најпробранија енигматска елита из читаве Србије. Ту су и рубрике из области које по својој природи гравитирају ка енигматици, као што су шах, квиз, логички проблеми и остали видови "гимнастике мозга". У паузи добро дођу интервјуи са познатим личностима, времеплов кроз историјат загонеташтва код нас и у свету, и текстови о разним другим занимљивостима. У односу на остале, енигматски листови имају једну необичну предност: њихова актуелност, невезана за датум, практично је временски неограничена (укрштене речи од пре годину-две нису ништа мање изазовне за решавање од оних објављених у најновијем броју). То нам омогућује да непродате примерке, спаковане у комплете од по три броја, поново пласирамо на тржиште. Подаци показују да "Разбибрига", као релативно млад лист има лепу перспективу, јер полако али поуздано придобија наклоност најпробирљивије решавачке и читалачке публике.
Година покретања:
2004. године

Главни и одговорни уредник:
Драган Николић

Циљна група:
од 20 година навише

Динамика:
месечник / 12 бројева

Просечан тираж:
45.000

Број страна:
68

Писмо:
ћирилица

Покривеност:
Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина,
Македонија, Словенија, Западна Европа, САД

Контакти:
Деспота Стефана 24
011 33-01-487
enigmatika@politika-ad.com

 

 

 

Профил читалаца

Својом концепцијом (мешавина конвенционалних и неуобичајених енигматских форми, проткана занимљивим текстовима) "Разбибрига" се обраћа свима онима који желе да своје тренутке слободног времена, опуштања и мира, проведу уз квалитетне укрштенице и занимљиве, непретенциозне и неоптерећујуће текстове.Издања

Stampa
Politika Zurnal Ilustrovana